Waaghals springt met motorfiets van bergwand

Julio Munoz, een Chileense basejumper met een drang naar extreme kicks, waagde het onlangs om met een motorfiets van een ruim één kilometer hoge bergwand af te springen in het Andesgebergte. Hierbij maakte hij gebruik van een kleine springschans. Nauwelijks honderd meter voor hij de grond raakte opende hij zijn parachute. Als vrije val kan dat natuurlijk tellen. Hij landde veilig op de grond. De motorfiets daarentegen sloeg te pletter tegen de rotswand. De hele onderneming werd met verschillende camera’s geregistreerd.

Munoz hoopt met zijn stunt Chili op een meer positieve manier onder de aandacht te brengen. “Het achterliggende idee is dat er heel wat te ontdekken valt in Chili, dat mensen meer contact moeten zoeken met de natuur en dat mensen hun grenzen moeten verleggen, ook richting Zuid-Amerika. Het is een goede manier om Zuid-Amerika te ontdekken en te tonen aan de rest van de wereld”, aldus de 37-jarige Munoz aan het persbureau Reuters.

Volgens Munoz hebben zich tijdens de sprong geen noemenswaardige problemen voorgedaan omdat hij kon terugvallen op een professioneel team. Hij werkte met zijn team drie jaar lang aan deze stunt, die hij vorige week zaterdag effectief uitvoerde. Onder meer op zijn helm en aan zijn voeten werd een camera bevestigd. Ook een helikopter werd ingeschakeld om de spectaculaire beelden te maken. Volgens Daily Mail beleefde Munoz de sprong “als een doordeweekse ervaring”.

Hier beneden kunt u een samenvatting van de stunt zien. Voor een meer uitgebreide versie verwijzen we u naar YouTube.

lees ook