Wordt Marc Leemans nieuwe ACV-voorzitter?

Het nationaal bestuur van de christelijke vakbond ACV heeft Marc Leemans voorgedragen als opvolger van voorzitter Luc Cortebeeck. Die stapt eind dit jaar op.

Na bespreking heeft het bestuur van het ACV dus Marc Leemans voorgedragen als kandidaat voor het voorzitterschap. Op 24 mei zal de algemene raad van de bond daarover stemmen. Marc Leemans is de enige kandidaat en is vrijwel zeker van zijn verkiezing.

Als hij verkozen wordt, volgt hij eind dit jaar Luc Cortebeeck (foto) op als voorzitter van de grootste vakbond van het land. Cortebeeck leidde het ACV sinds 1999.

Marc Leemans is 50 en komt uit Merchtem. Hij startte zijn loopbaan als medewerker van de Studie- en Vormingsdienst van de Christelijke Centrale voor Mijnnijverheid, Energie, Chemie en Leder in Brussel. In 1996 werd hij nationaal secretaris van deze beroepscentrale. Sinds '99 is hij nationaal secretaris van het ACV en als zodanig de rechterhand van voorzitter Cortebeeck. 

Leemans zit voor het ACV ook in de Nationale Arbeidsraad en is lid, op dit ogenblik voorzitter, van de federale energiewaakhond CREG.