"Carla Bruni is helemaal geen diva"

Is ze dan toch zwanger, of misschien niet? Dat is de vraag die iedereen bezighoudt, wanneer de naam van Carla Bruni ter sprake wordt gebracht. Voorlopig blijven haar lippen stevig op elkaar. Maar is ze daarom hooghartig? “Ze is een vrouw van de 21e eeuw en neemt dus haar eigen beslissingen”, aldus ontwerper Roland Mouret, die Bruni al van haar 16e kent en haar al erg vaak voor officiële gelegenheden kleedde.

"Ik was een stijladviseur tijdens de eerste fotoshoot die Carla als model op 16-jarige leeftijd deed. Ze had een zeer ontspannen en zelfzekere stijl. Haar lichaam is natuurlijk een geschenk. Toch was ze altijd erg nederig in de manier waarop ze zich wenste te kleden. Kleren worden immers niet verondersteld een persoonlijkheid te verstoren. Ze moeten eerder verrijken wie je bent. Carla begrijpt dit intuïtief", zegt Mouret in een interview met de Britse krant "The Guardian".

Ook na haar huwelijk met de Franse president bleef Mouret met Bruni werken. "Het is een waar plezier om met Carla kleren te passen. Ze is helemaal geen diva en stelt iedereen op haar gemak. Ze kan op een verbazingwekkende manier over wat dan ook praten. Mensen denken dat ze het hoog in haar bol heeft en dat werken met haar moeilijk is. Maar dat is het helemaal niet", aldus de ontwerper, wiens kledingstukken ook door Hollywoodsterren als Cameron Diaz en Demi Moore gedragen worden.

Over haar huwelijk met Sarkozy kan Mouret (kleine foto) duidelijk alleen maar lyrisch zijn. "Ze houdt er ook van haar man te plezieren. Ze zijn een eersteklaskoppel. Zij wil dat hij haar aantrekkelijk vindt en houdt rekening met hem. Zo draagt ze platte schoenen omdat ze duidelijk groter is dan hij. Ze beweegt zich opvallend natuurlijk bij hem. Ik vermoed dat dat ligt aan het feit dat ze een Italiaanse opvoeding genoten heeft en dat ze echt al geleefd heeft, vooraleer ze getrouwd is."

"Carla vertegenwoordigt de vrouw van haar leeftijd in de 21e eeuw. Ze neemt haar eigen beslissingen. Bovendien mag ze zich gelukkig prijzen dat alles haar perfect past", besluit Mouret.

lees ook