"Waarom zouden ze me gevraagd moeten hebben?"

Een van de meest opvallende afwezigen op het recente huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton was ongetwijfeld Sarah Ferguson, ex-vrouw van prins Andrew. Toch beseft ze zelf dat ze het de laatste tijd zo bont gemaakt heeft dat een uitnodiging niet in de lijn van de verwachtingen lag. En dus trok ze op 29 april naar Thailand. "De jungle omhelsde mij", aldus Ferguson in een interview met Oprah Winfrey.

Ongeveer een jaar geleden werd bekend dat Ferguson bereid was een zakenman in contact te brengen met haar ex-man in ruil voor een fikse som geld. De hele affaire, een undercoveractie van de krant News Of The World, werd breed uitgesmeerd in de internationale media. “Gevolg was dat ik door een fase ging van me compleet waardeloos te voelen. Ze hadden dus gelijk dat ze me niet uitnodigden. Waarom hadden ze me moeten uitnodigen? Ik had het gevoel dat ik mezelf door mijn gedrag verbannen had”, zegt de nu 51-jarige "Fergie", die zichzelf ook nog afvroeg waarom ze zoveel fouten in haar leven gemaakt heeft.

Omdat ze toch niet uitgenodigd was, ging ze op reis naar Thailand. En dat viel haar blijkbaar hard: “Het was moeilijk, ja. Ik wilde met mijn dochters daar op het huwelijk zijn. Me samen met hen aankleden en dan als een familie gaan. Bovendien was het moeilijk omdat ik de laatste bruid was die naar het altaar stapte.” Ferguson bleef wel voeling hebben met het gebeuren door contacten met haar ex-man. Volgens haar zou Lady Di uiterst trots geweest zijn op het koppel.

Het volledige interview wordt vandaag op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Vanaf juni zal Ferguson een eigen programma presenteren op het tv-station van Winfrey, genaamd. “Finding Sarah”.

lees ook