Amerikaans Congreslid toont sixpack

Politici lopen in alle maten en vormen rond, maar zoals het jongste Amerikaanse Congreslid Aaron Schock zullen er niet veel exemplaren zijn. De 29-jarige Schock -de jongste verkozene in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden- toont op de cover van het juninummer van het fitnessmagazine "Men’s Health" zijn sixpack, vrij ongezien voor een nationaal verkozen politicus. Hij wil zo zijn landgenoten een fittere levensstijl aanprijzen, maar, aldus Schock, "ik besef dat deze cover een risico inhoudt".

"Pas toen ik naar de universiteit ging, merkte ik dat mijn lichaam veranderde. Ik wist dat ik een aantal veranderingen in mijn leven moest invoeren, omdat het anders de verkeerde kant zou uitgaan", aldus Schock. Sedertdien is sport en fitness een gewoonte geworden met dagelijks een krachttrainingssessie van ruim een uur en een loopsessie van een achttal kilometer. Hiervoor staat hij iedere ochtend om 5.30 uur op. Met resultaat, zoals te zien is op de cover. "En helemaal niet gefotoshopt. Let maar op het litteken", bevestigde een medewerker van "Men’s Health" op CNN.

Toch blijkt niet iedereen even positief te reageren op de cover van de jonge politicus. "Hoort het dat iemand zich halfnaakt voorstelt op de cover van een tijdschrift?" is een vaak te lezen opmerking op het internet. En: "Kan zo’n politicus nog wel geloofwaardig zijn?".

Ook Schock is zich ervan bewust dat deze fotoshoot hem nog lang kan achtervolgen en zich misschien zelfs wel tegen hem zou kunnen keren. "Ik besef maar al te goed dat er een risico aan vasthangt. Maar voor mij is het een risico dat ik durf te nemen. Ik probeer immers het grootste gezondheidsprobleem van ons land op deze manier aan te pakken", reageerde hij in NBC’s "Today Show".

De Republikeinse politicus uit Illinois ondersteunt ook de antizwaarlijvigheidscampagne van Michelle Obama. Samen met "Men’s Health" zet hij zijn -brede- schouders nu onder de campagne “Fit for summer. Fit for life challenge”.

Schock gaf op NBC toe dat hij af en toe zondigt (“een bol ijs of een stuk pizza”), maar dat hij zich tijdens officiële etentjes toch meestal tot groenten en fruit op een aangeboden schotel beperkt. Op de vraag of hij nog vrijgezel is, kwam een resoluut “ja”.

lees ook