Belang van Limburg maakt eco-editie op 20 mei

Op vrijdag 20 mei heeft Het Belang van Limburg een primeur. De krant zal dan, als eerste in België, gedrukt worden op papier dat het internationale FSC-label (Forest Stewardship Council) draagt en dat dus afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.

Ook de inhoud van de krant zal die dag groener zijn dan gewoonlijk, meldt Het Belang van Limburg. Zo zullen de lezers in hun krant tips vinden om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Het Belang start dan ook met een carpoolservice: zoekertjes van Limburgers die vraag en aanbod daarvoor op elkaar willen afstemmen, zijn vanaf dan gratis.

Het initiatief past in het voornemen van de provincie Limburg om tegen 2020 CO2-neutraal te zijn. Die dag wordt er in het  provinciehuis in Hasselt ook een Klimaatparlement georganiseerd. De deelnemers - bedrijven, instellingen en organisaties - zullen er bekendmaken welke initiatieven ze precies zullen nemen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.