De Nekker en Zilvermeer krijgen Blauwe Vlag

De Bond Beter Leefmilieu heeft het kwaliteitslabel de Blauwe Vlag uitgereikt aan tien jachthavens en zes zwemvijvers in Vlaanderen. Er zijn drie nieuwkomers.

De Blauwe Vlag is een internationaal milieu-kwaliteitslabel voor watertoerisme. De laureaten krijgen de prijs omdat ze geïnvesteerd hebben in interne milieuzorg, veiligheid en duurzaam toerisme en omdat het zwemwater van uitstekende kwaliteit is.

Het label is telkens maar een jaar geldig. De Nekker in Mechelen, het Zilvermeer in Mol en de Royal Belgian Sailing Club in Zeebrugge zijn de nieuwkomers dit jaar.

De andere jachthavens die het label krijgen, zijn de Spaanjerd in Ophoven en Herenlaak in Maaseik, het Willemdok in Antwerpen, de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort, VVW Nieuwpoort, VVW Blankenberge, Portus Dixmuda-IJzervaarders, VVW HYAC in Hasselt. De zwemvijvers die de Blauwe Vlag krijgen, zijn de Lilse Bergen in Lille, recreatiecentrum De Mosten in Hoogstraten, kampeerverblijfpark Diepvennen in Londerzeel en Nuclea vzw in Mol.