George Michael komt naar Sportpaleis

Zanger George Michael heeft zijn plannen voor een nieuwe Europese tournee bekendgemaakt. Op 7 oktober zal hij met een symfonisch orkest optreden in het Sportpaleis in Antwerpen.

"Symphonica: the orchestral tour" start in Praag op 22 augustus. Er zijn tot nog toe 47 optredens gepland. Tijdens de tournee zal hij een selectie uit zijn eigen repertoire brengen in een klassiek arrangement en ook enkele covers van zijn favoriete artiesten.

George Michael kondigde drie jaar geleden aan dat hij geen liveshows meer zou geven, maar komt daar nu op terug. "Ik denk dat deze tournee en dit album muzikaal verrassend zal zijn, omdat ik meer trouw aan mezelf ben", zei hij.

De zanger kwam de laatste tijd meer in het nieuws met zijn drugsproblemen, dan met zijn muziek. "Ik heb opnieuw veel energie, na mijn recente moeilijkheden", zei hij daarover.

George Michael is een van de meest succesvolle zangers uit de jaren 80 en 90. Hij brak door met de hitformatie Wham! en zette zijn succes solo voort, met albums als "Faith" en "Older".