Toots Thielemans op Brosella Folk & Jazz

De Belgische jazzvirtuoos Toots Thielemans prijkt dit jaar bovenaan de affiche van het festival Brosella Folk & Jazz in Laken. Thielemans is al sinds 1987 peter van het muzikale gebeuren, en viert dit jaar mee op de 35e editie.

Op zaterdag staan onder anderen de Brusselse folkgroepen Emballage Kado en De Fanfaar op het programma. Op zondag staat de jazzmuziek centraal. Muzikanten Bart Van Caeneghem en Lander Gyselinck krijgen dan vrij spel.

Brosella Folk & Jazz bestaat al sinds 1977 en was oorspronkelijk een initiatief van de stad Brussel om het Groentheater - dat bij de wereldtentoonstelling van 1958 werd opgericht - nieuw leven in te blazen.

De 35e editie van het gratis festival vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juli in het Groentheater in het Ossegempark, vlakbij het Atomium. Meer informatie staat op de officiële website.