Zware brand bij Katoen Natie in Gent

Bij het bedrijf Katoen Natie in het Gentse havengebied heeft een hevige brand gewoed. De brandweer van Gent moest massaal uitrukken om het vuur te bestrijden. Niemand zou gewond zijn geraakt. Mogelijk werd de brand veroorzaakt door een brandende sigaret, zeggen branddeskundigen.

Het vuur brak rond 22 uur uit in het bedrijf aan de Mai Zetterlingstraat en de Skaldenstraat in deelgemeente Desteldonk. Een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal vatte er vuur, mogelijk door een nog brandende sigaret.

Liefst 4 brandweerkorpsen uit de buurt, samen goed voor 70 brandweermannen, kwamen ter plaatse. Zij konden de loods naast de vuurhaard vrijwaren.

De brandweer moest nog de hele nacht nablussen. Het opgestapelde verpakkingsmateriaal zou volledig zijn vernield. Katoen Natie zal wellicht bij Volvo aankloppen om hen tijdelijk verpakkingsmateriaal te lenen.

Na een eerste onderzoek van branddeskundigen laat het Gentse parket weten dat de vuurzee wellicht werd veroorzaakt door een achtergelaten sigaret op een pallet. Kwaad opzet wordt uitgesloten.