50-tal wapens in beslag genomen bij huiszoekingen

Bij 15 huiszoekingen in onder meer Brussel, Nijvel en Charleroi zijn een 50-tal wapens in beslag genomen en 7 verdachten opgepakt. Een van hen is een erkend wapenhandelaar. De meesten zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Het merendeel van de wapens zijn handvuurwapens, maar bij de opgepakte wapenhandelaar zijn ook riotguns en een machinegeweer in beslag genomen.

Het onderzoek begon eind vorig jaar en de speurders van de federale politie ontdekten dat de verdachten op 2 manieren te werk gingen. “In eerste instantie kochten ze onbruikbaar gemaakte wapens bij een wapenhandelaar”, aldus parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur. “Daarna maakten ze de wapens terug bruikbaar. Daarnaast was er een “gewone” handel in handvuurwapens.”

Verder onderzoek moet uitwijzen of het om een criminele bende gaat en of de wapens gebruikt werden voor criminele feiten, of daar later voor moesten dienen.