"De generatie show" komt in China op tv

Het Vlaamse entertainmentprogramma "De generatie show" zal binnenkort op de Chinese televisie te zien zijn. Nog 6 andere landen, waaronder de VS en het Midden-Oosten, namen een optie op het format. De vrijdagavondshow was begin 2010 op Eén te zien.

Het Chinese mediabedrijf Idea Asia Media produceerde dit voorjaar al een piloot van "The generation show". De nationale omroep Shenzen Television bestelt nu 12 afleveringen.

"De generatie show" werd begin 2010 door de TV-Makers in opdracht van Eén geproduceerd. In het showprogramma werden vijf panels van verschillende generaties tegen elkaar uitgespeeld. Bart Peeters presenteerde de show.

Het is opmerkelijk dat China een format aankoopt. "De generatie show" is het eerste Belgische programma dat in China geproduceerd zal worden.