British Airways legt na 2 jaar geschil personeel bij

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways legt na bijna twee jaar een conflict met het cabinepersoneel bij. De vakbonden moeten het compromisvoorstel wel nog verkocht krijgen aan hun achterban. Een nieuwe staking zou nipt zijn afgewend.

In het compromis zijn de gratis airmiles voor cabinepersoneel weer opgenomen. De vliegmijlen, die de luchtvaartmaatschappij eerder had afgeschaft, waren lang een groot twistpunt in het geschil. Daarnaast krijgen ongeveer 10.000 stewards en stewardessen gedurende 2 jaar 7,5 procent loonsverhoging.

Het conflict begon eind 2009 toen British Airways aankondigde dat het cabinepersoneel op langeafstandsvluchten zou dalen van 15 naar 14. Bovendien zou het loon van het personeel gedurende 2 jaar bevroren worden. Het geschil leidde tot meerdere stakingen en zou nu bijgelegd zijn.