Geen 16e editie voor De Nachten

Er komt dit jaar geen 16e editie van het literair-muzikale festival De Nachten. De organistoren De Singel en Villanella hebben een opvolger klaar en kiezen daarmee voor een breder opzet. De 15e tweedaagse van De Nachten lokte in 2010 nog 3.800 bezoekers naar De Singel in Antwerpen.

De Nachten verenigt al sinds 1996 een amalgaam van literair, muzikaal en theatraal talent. Zowel nieuwe, onbekende namen als gevestigde waarden kregen er een platform. Zo stonden onder anderen de Vlaamse muziekgroepen Daan, Sioen, Admiral Freebee en kersverse winnaar van de Libris Literatuurprijs Yves Petry er in het verleden al op het podium.

Nu oordelen de organisatoren dat de tijd rijp is voor een nieuw concept. In november van dit jaar moet het themafestival Vamos Brasil met muziek, literatuur en actualiteit De Nachten doen vergeten.