Luka Bloom gastprogrammator Dranouter

De Ierse singer-songwriter Luka Bloom (55) is gastprogrammator voor het Dranouter festival. Hij mag een aantal artiesten op de affiche zetten en zal zelf ook optreden.

Luka Bloom mag een parcours samenstellen met een 7-tal artiesten. Een van die artiesten is Eva De Roovere, met wie hij zijn nummer "Sunny sailor boy" opnieuw opneemt, met 2 strofes die de zangeres in het Nederlands vertaalde.

"Dranouter is een goed festival omdat het een open blik heeft", zegt Bloom in De Standaard. "Ze komen uit een folkverleden, maar hebben alles opengetrokken naar andere genres en zo een jong publiek gevonden. Ik verzeker u dat andere muzikanten dit festival torenhoog inschatten."

Dranouter vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 augustus. Onder anderen Arsenal, Ben l'Oncle Soul, Balthazar, Ozark Henry en The Jayhawks staan al op de affiche.