Stevig applaus voor Belgische film "La fée"

De Belgische film "La fée", een komische film van het trio Dominque Abel, Fiona Gordon en Bruno Romy, opent vanavond de Quinzaine des Réalisateurs, een nevencompetitie in Cannes. De film kreeg een stevig applaus tijdens de voorafgaande persvisie.

De Quinzaine des Réalisateurs is een platform voor opkomend filmtalent. "Le fée" is een van de drie Belgische films die er vertoond wordt. De film van Abel, Gordon en Romy is opgenomen in de Franse havenstad Le Havre. Het is een sketchfilm die herinneringen oproept aan zowat alle grote filmkomieken: Charlie Chaplin, Buster Keaton, Laurel & Hardy en Jacques Tati.

"Le fée" gaat over een nachtwaker in een hotel die op een nacht bezoek krijgt van een fee. Hij mag drie wensen doen. 's Anderendaags zijn er twee wensen vervuld, maar de fee lijkt verdwenen. De nachtwaker zet alles in het werk om haar terug te vinden.

De drie filmmakers spelen ook de hoofdrollen. Ze komen alle drie uit het circustheater. Ze omschrijven hun film als een sprookje over antihelden die voortdurend hun geluk achterna hollen.