Telenet pakt naast overname Numericable

De Belgische en Luxemburgse filialen van de Franse tv-kabelgroep Numericable worden overgenomen door een consortium van het Belgische Deficom en het Britse private equityfund Apax Partners. Die halen het op een rivaliserend bod van Telenet.

Hoeveel Apax en Deficom betalen voor Numericable, is niet bekendgemaakt evenmin als de verhouding tussen de twee overnemers in de deal.

Numericable -het vroegere Coditel- is de grootste kabelgroep in Brussel en werkt ook in de Vlaamse randgemeenten Wemmel en Drogenbos. In Luxemburg heeft Numericable een marktaandeel van 25%.

Telenet loerde naar Numericable om marktaandeel te krijgen buiten het Vlaamse kerngebied, maar dat is dus niet gelukt. Numericable was naast Telenet en het Waalse Voo een van de laatste grote aanbieders van digitale tv, internet en telefonie in ons land.

De voorbije jaren was Numericable in handen van de Luxemburgse groep Altice en van de investeringsfondsen Cinven en Carlyle Group. Deficom investeert in Belgische bedrijven uit de media en investeerde in het verleden onder meer in de radiozender 4FM. Apax Partners is een groot internationaal investeringsfonds met zetel in Londen en beheert een portefeuille van ruim 20 miljard dollar.