10 gezochte personen opgepakt bij actie op E19

Op de E19 tussen Mechelen en Brussel heeft de politie 10 gezochte personen opgepakt tijdens een grootschalige controle-actie. Er werden ook 4 verboden wapens en een grote hoeveelheid cannabis gevonden. 3 auto's probeerden aan de controle te ontsnappen.

Er werden ook 10 voertuigen in beslag genomen en 17 rijbewijzen ingetrokken. Meer dan 100 agenten werkten mee aan de nachtelijke actie. De snelweg werd volledig afgesloten en alle bestuurders moesten langs de controleposten op het parkeerterrein rijden.

De politie was in de eerste plaats op zoek naar rondtrekkende bendes. Meer dan 300 voertuigen en mensen zijn grondig doorgelicht. De actie veroorzaakte heel wat verkeershinder en er stonden lange files.

Drie auto's probeerden de controle te ontlopen. Een eerste werd op de Ring ter hoogte van Kraainem teruggevonden. Twee portieren stonden open, op de achterbank vond de politie een pak met daarin 50 kilogram marihuana. De tweede wagen die de controle probeerde te ontvluchten, werd tegengehouden in Haasrode. De bestuurder werd opgepakt. Aan boord werd een pak met 30 kilogram marihuana gevonden. Het derde voertuig dat doorreed, werd niet meer teruggevonden.