"Elliott houdt nu eenmaal van aandacht"

Niet de balkonkus van prins William en diens bruid Kate, maar de eerste kus, mond op mond, van de 5-jarige Elliott en zijn 6-jarige buurmeisje Bowie is ongetwijfeld de lieflijkste kus van de laatste weken. De moeder van Elliott filmde niet alleen de kus, maar plaatste de beelden ook op YouTube. "Voor familieleden en vrienden", aldus moeder Harmony Smith, maar het filmpje werd al snel een echte internetsensatie. Dat ze elkaar na de kusjes ook nog "high fives" geven maakte het geheel nog schattiger. Ook al probeert de moeder het enthousiasme van de kinderen toch wat te temperen.

Nadat de moeder het filmpje op YouTube geplaatst had, werd het al snel opgepikt door nationale media, zoals CBS News. De bekende radiopresentator Ryan Seacrest bracht het ter sprake in een van zijn programma’s en Justin Bieber twitterde "The kid has game". De bal ging aan het rollen en op vijf dagen tijd werd het filmpje bijna vijf miljoen keer bekeken. Nu, bijna twee weken na de publicatie van het filmpje, zijn er al meer dan acht miljoen hits genoteerd.

"Zo'n mensen zullen de wereld redden"

Moeder Harmony omschrijft haar zoon Elliott als een "showman", die niets liever wil dan zingen en dansen. "Hij houdt nu eenmaal van aandacht. Toen ik hem vertelde wat Justin Bieber getwitterd had, vond hij dat echt wel cool", zegt ze op de nieuwswebsite Huffington Post.

De reacties op het internet varieerden van "lieflijk" en "leuk" tot "ziekelijk" en "pervers". Smith zegt dat ze intussen gestopt is met het lezen van de duizenden reacties. Toch probeert ze de leuke opmerkingen op te lijsten om deze later aan haar zoon te tonen. Zoals deze mededeling van een 20-jarige studente: "Dank u wel. Zeg hen om nooit te stoppen met elkaar graag te zien. Het zijn juist mensen zoals zij die de wereld zullen redden." Volgens de moeder had ze er vooraf geen idee van dat zo’n eenvoudig filmpje de levens van anderen kon beïnvloeden.

Tijdens het filmpje maande de moeder het koppeltje aan op te houden elkaar te blijven kussen. Harmony: "Ook al was het lief en ook al was het onschuldig, toch voelde ik dat het als ouder niet gepast was om dit aan te moedigen. Ik ben helemaal niet tegen het tonen van je gevoelens, maar kinderen moeten weten wanneer het gepast is."

Mocht u de liefkozing gemist hebben:

lees ook