"Ik zal mijn plicht doen, weg van alle persaandacht"

In Los Angeles is de Amerikaanse actrice Lindsay Lohan veroordeeld tot 4 maanden gevangenisstraf. De veelbesproken actrice wordt ervan beschuldigd een gouden ketting ter waarde van 1.750 euro uit een winkel in L.A. te hebben gestolen.

De actrice kwam eerder al vrij op borgtocht, maar is nu dus opnieuw veroordeeld. Toch is de kans dat Lohan ook effectief de gevangenis in gaat klein, zegt de rechtbank. Door de overbevolkte gevangenissen zal de actrice haar straf waarschijnlijk onder huisarrest volbrengen.

Lohan zelf "hoopt haar plicht te kunnen doen, weg van alle persaandacht". "Ik denk dat de media hun aandacht beter richten op thema's als daklozen en huiselijk geweld", laat ze nog weten.

Het is al de 4e gevangenisstraf voor Lohan. Al 3 keer zat ze (heel even) effectief in de cel. Ze was nog op proeftijd voor rijden onder invloed en verschillende drugsfeiten toen ze voor de diefstal voor de rechter moest verschijnen.

Verder werd Lindsay Lohan tot gemeenschapsdienst in een tehuis voor vrouwen én in een mortuarium veroordeeld en zal ze psychologisch worden begeleid.