Dertigtal jongeren wordt onwel op schoolbus

Zo'n dertig jongeren uit Voeren zijn gisteren naar het ziekenhuis gebracht nadat ze onwel waren geworden op hun schoolbus. In de bus was koelvloeistof uit de verwarming gelekt.

De leerlingen waren van Voeren op weg naar hun school in Tongeren. In Moelingen stroomde er plots vloeistof uit het verwarmingssysteem. De uitbater van de buslijn liet de jongeren oppikken door een vervangbus, maar op school kregen ze plots last van misselijkheid, hoofdpijn en buikpijn. De directie liet hen naar het Vesaliusziekenhuis in Tongeren brengen.

De meesten kregen zuurstof toegediend en na enkele uren mochten ze het ziekenhuis verlaten. Omdat er ook eerder al problemen waren met de schoolbus van Voeren naar Tongeren, gaat de schooldirectie contact opnemen met openbaarvervoermaatschappij De Lijn. De uitbater heeft intussen al laten weten dat er mogelijk nog dit jaar een nieuwe bus wordt ingezet.