Drie aanhoudingen na vondst illegale wapens

Drie van de zeven verdachten die gisteren opgepakt waren in een gerechtelijk onderzoek naar illegale wapenhandel, zijn aangehouden. Twee andere verdachten zijn in verdenking gesteld, maar moeten (nog) niet naar de gevangenis.

De zeven, mannen tussen 45 en 55 jaar oud, waren gisterochtend opgepakt bij huiszoekingen in Nijvel, Brussel, Charleroi, Tubeke en Luik nadat het Brusselse gerecht gedurende maanden een onderzoek naar een illegale wapenhandel had gevoerd. De verdachten zouden onder meer handvuurwapens, riotguns en oorlogswapens aan de man gebracht hebben.

Een deel van de wapens werd aangekocht bij erkende wapenhandelaars. Omdat de verdachten geen wapenvergunning hadden, werden die wapens eerst onbruikbaar gemaakt. Eenmaal ze het wapentuig in handen hadden, maakten ze de wapens opnieuw gebruiksklaar. Daarnaast kochten de verdachten ook wapens via het gewone illegale circuit.