Getuigen gezocht in verdwijningszaak Wilrijk

Het Antwerpse gerecht zoekt getuigen in de verdwijningszaak van de 25-jarige Britta Cloetens (foto) uit Wilrijk. Men is op zoek naar mensen die haar hebben gezien na 23 april of die de wagen van de verdachte, een garagehouder, hebben opgemerkt tijdens het weekend van de verdwijning.

De vrouw werd voorlopig voor het laatst gezien toen ze een bezoek bracht aan de garage van de 28-jarige verdachte langs de Boomsesteenweg in Wilrijk. Haar wagen werd even verderop aangetroffen.

De garagehouder, die in 2009 nog werd veroordeeld voor de aanranding van twee vrouwen, vertrok de dag na de verdwijning op reis met zijn vriendin en dochtertje. Bij zijn terugkomst werd hij gearresteerd. Zijn aanhouding werd vorige week vrijdag nog bevestigd door de raadkamer.

De man ontkent iets met de zaak te maken te hebben, al blijkt uit het onderzoek dat DNA van de verdwenen vrouw in de koffer van zijn auto is gevonden. Het gerecht is nu op zoek naar mensen die die auto hebben gezien tijdens het weekend van de verdwijning. Het gaat om een witte Honda Civic met nummerplaat 1-AUM-012.

Wie nuttige informatie heeft in verband met deze zaak, wordt opgeroepen contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800 30 30 0.