Marchal belde klooster dat Martin zou opvangen

Paul Marchal, de vader van een van de slachtoffers van Marc Dutroux, heeft contact opgenomen met het klooster waar Michelle Martin zou worden ondergebracht. Dat heeft Marchal aan persagentschap Belga verteld. Het gaat om een Frans klooster in Besançon.

"Ik belde het klooster in Besançon op om mij voor te stellen", zegt Marchal aan Belga. "Ik wou duidelijk maken dat ik in de zaak-Martin betrokken partij ben, dat ik familie van een van de slachtoffers ben. Ik heb de kloosterzusters om begrip gevraagd voor de situatie van de slachtoffers."

Het zou om een klooster van de congregatie van de Dominicanessen van Bethanië gaan. Die congregatie houdt zich vooral bezig met de opvang van mensen die hun leven over een andere boeg willen gooien. Marchal vertelde aan de zusters dat de families van de slachtoffers niet te spreken zijn over de vrijlating van de ex-vrouw van Dutroux en haar opvang in een klooster.

"De zusters reageerden heel begripvol en toegankelijk, maar waren verbaasd dat ik wist wat er gaande was", aldus de vader van An Marchal. "Ze hadden blijkbaar niet verwacht dat het zou uitlekken dat Martin daarheen zou gaan."

Paul Marchal betreurt dat Martin kan vrijkomen. "Ik snap niet dat justitie niet inziet hoe Martin kan manipuleren", zegt hij. "Ik vind het ook vreemd dat de pers en justitie weten dat Martin spijt zou hebben, maar de slachtoffers en hun familie hebben daar nooit iets van gehoord."