MAS gooit de deuren open voor het publiek

In Antwerpen heeft het MAS vanochtend om 9 uur de deuren geopend voor het grote publiek. Vier dagen lang zet de stad het nieuwe museum in de kijker tijdens een waar openingsfestival. Bezoekers kunnen voor de gelegenheid gratis het volledige museum bezoeken.

De bouw van het MAS heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het duurde meer dan 20 jaar van de eerste schetsen tot de uiteindelijke opening, maar vanaf vanmorgen is het grote publiek eindelijk welkom.

Om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken, is het museum 4 dagen lang gratis toegankelijk van 9 uur 's ochtends tot middernacht.

Om de grote toeloop enigszins in goede banen te leiden, konden geïnteresseerde bezoekers al vanaf 2 mei een toegang reserveren via de website of via het nummer 078/05.20.50.

Wie geen plaatsje meer kon bemachtigen is welkom vanaf dinsdag 17 mei. Een bezoek aan het gebouw en het terras is dan ook nog gratis, de museumzalen bezoeken, kost wel geld.

Het openingsfestival speelt zich overigens niet alleen af in het MAS zelf, maar ook op Het Eilandje. De stadswijk in volle ontwikkeling organiseert verschillende activiteiten, van dans over muziekoptredens tot wandelingen langs de dokken. Zaterdag is er een groot vuurwerk aan het Bonaparte- en Willemdok.