Ook vrouw van Moebarak nu in ziekenhuis

Suzanne Moebarak, de vrouw van de Egyptische ex-dictator Hosni, is in het ziekenhuis opgenomen met hartproblemen. Net vandaag werd ze opgepakt en voor 15 dagen gearresteerd. De aanhouding van haar man Hosni Moebarak (foto) is voor 15 dagen verlengd. Het echtpaar wordt ervan beschuldigd zich illegaal verrijkt te hebben.

De 83-jarige Moebarak werd in februari van de macht verdreven na aanhoudende volksprotesten en wordt sinds 12 april verzorgd voor hartproblemen in een ziekenhuis in Sharm el Sheikh. Een dag later werd hij in zijn ziekenhuisbed in voorlopige hechtenis genomen.

Die "preventieve detentie" past in een onderzoek naar corruptie. Daarnaast onderzoeken de autoriteiten zijn rol bij de dodelijke onderdrukking van de volksprotesten. Minstens 846 mensen kwamen toen om het leven.

Na een ondervraging van 3 uur heeft het gerecht nu besloten dat Moebarak langer vastgehouden dient te worden. Zijn vrouw, Suzanne, werd eveneens ondervraagd. Zij moet nu zeker 15 dagen vastzitten in een gevangenis in de hoofdstad Caïro. Maar vrijdagavond kreeg ze hartproblemen en werd ze opgenomen op de dienst intensieve zorg.

Ook tegen hun twee zonen loopt een gerechtelijke procedure. Meer dan 20 ministers en zakenlui die banden hadden met het regime van Moebarak staan ook onder aanhouding en wachten op hun proces.