Parket vervolgt woordvoerder Sharia4Belgium

Het Antwerpse parket daagt de woordvoerder van Sharia4Belgium voor de rechter. Volgens het Antwerpse parket heeft hij zich schuldig gemaakt aan belaging, aanzetten tot discriminatie en haat of geweld.
Fouad Belkacem, alias Abu Imran

Sharia4Belgium, een groep moslimextremisten, deed de voorbije maanden een aantal provocerende uitspraken. Homo's moesten vermoord worden en Marie-Rose Morel, de ex-Vlaams Belangpolitica die overleed aan de gevolgen van kanker, zou volgens de organisatie branden in de hel. Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) werd met de dood bedreigd.

"Het parket is van oordeel dat de man bepaalde grenzen overschreden heeft", zegt het parket in een persmededeling. "Zijn publieke verklaringen omtrent homoseksuelen, omtrent de suprematie van de moslims en zijn uitlatingen naar aanleiding van de ziekte en het overlijden van mevrouw Marie-Rose Morel zijn voor het parket strafbare feiten die aan het oordeel van de correctionele rechter zullen voorgelegd worden."

"Straf van Allah"

Sharia4Belgium raakte vooral bekend toen de vereniging vorig jaar een lezing van de Nederlandse columnist Benno Barnard in Antwerpen verstoorde.

Toen Maria-Rose Morel met een hoofddoek verscheen omdat haar haar was uitgevallen door de chemotherapie, juichte Sharia4Belgium dat Allah haar verplicht had een hoofddoek op te zetten en bij haar dood plaatste de organisatie een filmpje waarin het overlijden een straf van Allah genoemd werd.

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding  had al een dossier over Sharia4Belgium opgesteld en een klacht ingediend.