Snelheidsduivel rijdt 240 km/u tijdens achtervolging

Een 26-jarige Fransman is gewond geraakt bij een politieachtervolging op de E19. Na een wilde achtervolging, waarbij de snelheidsduivel tot 240 kilometer per uur reed, viel hij zonder brandstof. Hij stapte uit zijn wagen en werd aangereden.

De Belgische politie nam de achtervolging over van hun Nederlandse collega’s toen de Fransman op de E19 in Meer de grens over reed. Na een wilde achtervolging, met topsnelheden tot twee maal de maximaal toegelaten snelheid, viel de laagvlieger tussen Rumst en Mechelen zonder brandstof.

Daarna stapte de Fransman uit zijn wagen, stak hij te voet de baan over en werd hij op het andere rijvak aangereden. Hij raakte gewond aan het linkerbeen. In zijn auto vond de politie 100 gram marihuana en een grote geldsom. De politie heeft de man opgepakt, hij verschijnt mogelijk vandaag nog voor de onderzoeksrechter.

Meest gelezen