Vrouw verliest ongeboren baby door een fout

In een ziekenhuis van de Noord-Franse stad Rijsel heeft een 28-jarige vrouw haar ongeboren baby verloren. Ze had van een stagiaire-vroedvrouw per vergissing medicatie gekregen die weeën opwekt.

De vrouw was 4 maanden zwanger en kwam voor een kleine ingreep. De stagiaire-vroedvrouw diende haar medicijnen toe, voorafgaand aan die ingreep, maar maakte daarbij een fatale fout.

De geneesmiddelen waren eigenlijk voor een andere vrouw, in de kamer ernaast, en waren bedoeld om een miskraam op te wekken. De fout kwam pas aan het licht toen de artsen al bezig waren met de ingreep waarvoor de 28-jarige vrouw eigenlijk kwam. Tijdens de behandeling kwam de miskraam op gang en was de foetus niet meer te redden.

Het ziekenhuis erkent dat er fouten zijn gemaakt door de stagiaire, die heeft nagelaten de namen te verifiëren, en heeft haar excuses aangeboden. De familie van het slachtoffer overweegt nog of er een klacht wordt ingediend.