Zeker 80 doden bij dubbele aanslag in Pakistan

Bij een dubbele bomaanslag in Pakistan zijn zeker 80 doden gevallen. Tientallen anderen raakten gewond. Het doelwit was een trainingskamp van het leger in de stad Shabqadar, in het noorden van het land. De taliban hebben de aanslag opgeëist.

Een groep rekruten van de Pakistaanse grenswachten wou vanochtend met verlof gaan. Toen ze zich bij enkele bussen verzamelden, reden twee zelfmoordterroristen in op de groep en bliezen ze zichzelf op.  

De meeste slachtoffers zijn militairen, maar er zijn ook een twintigtal burgers gedood. Er is ook sprake van tientallen gewonden.

De aanslag is opgeëist door de Pakistaanse taliban. Die extremistische groep zegt wraak te willen nemen voor de dood van terroristenleider Osama bin Laden vorige week.

Shabqadar ligt ten noorden van Peshawar aan de voet van het bergland dat de grens vormt met Afghanistan. In dat bergland is de voorbije jaren gevochten tussen het Pakistaanse leger en de lokale tak van de taliban.