"Als Jack Sparrow kan ik nog veel plezier beleven"

Johnny Depp (47) heeft in Cannes aangekondigd dat hij het wel ziet zitten om het personage Captain Jack Sparrow nog te vertolken. Depp heeft er, samen met Penélope Cruz, "Pirates of the Caribbean: On stranger tides", de 4e film uit de reeks voorgesteld.

Depp zegt dat hij niet van plan is het zwaard neer te leggen zolang er goede scenario's zijn en zijn kinderen blijven lachen met de prettig gestoorde piraat.

"Ik heb het gevoel dat ik als Captain Jack Sparrow nog veel meer plezier kan beleven", aldus de Amerikaanse acteur.

Depp is ook enthousiast over regisseur Rob Marshall. "Als je omringd bent door creatieve kracht, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zolang mensen de films willen zien, ben ik er."

Zijn personage testte hij uit op zijn kinderen. "De stemmetjes oefen ik wanneer ik met hen speel. Ze zagen de film al en aan hun reacties kon ik zien dat ik het goed gedaan heb. Mijn kinderen hebben mij niet ontslagen."

In deze film duikt Rolling Stones-gitarist Keith Richards ook weer op. Hij heeft een kleine rol als Captain Teague, de vader van Jack Sparrow. "Het was ongelofelijk om met hem een kleedkamer te delen", zegt Depp. "Daar moet ik ooit misschien nog eens een boek over schrijven."

In "Pirates of the Caribbean: On stranger tides" komt Jack Sparrow de enige vrouw die echt aan hem gewaagd is (rol van Penélope Cruz, foto in tekst) opnieuw tegen. De film komt bij ons op 18 mei in de zalen.