"Directie NMBS wil 200 banen schrappen"

Volgens de Franstalige socialistische spoorbond ACOD wil de directie van de NMBS 200 banen schrappen om te besparen bij de goederendochter NMBS-Logistics. Gisteren voerde de bond al actie in het station van Namen tegen die plannen. "Nieuwe acties zijn niet uit te sluiten", klinkt het.

In de rangeerstations van Gent, Genk en Ronet bij Namen zouden voortaan minder treinen worden gevormd. In Saint-Ghislain bij Bergen zouden de activiteiten helemaal worden stopgezet. "Die maatregelen zullen leiden tot het verlies van meer dan 200 banen", aldus vakbondsman Gérard Gelmini, die ook zijn grote bezorgdheid uitte over de investeringen voor de modernisering van de vestiging van Monceau nabij Charleroi.

Directie en bonden hebben gisteravond urenlang met elkaar gepraat. De  woordvoerster van NMBS-Logistics Veerle Van Mierlo sprak van een "constructieve" vergadering en wenste verder geen commentaar te geven op eventueel banenverlies.

Maandag is er een nieuwe vergadering gepland over de problemen bij NMBS-Logistics. De spoorvakbond beraadt zich komende dinsdag over de zaak. "Nieuwe acties zijn niet uit te sluiten", klinkt het.