Ex-kelner licht ruim honderd Vlamingen op

Het parket van Mechelen voert een onderzoek naar een 31-jarige fraudeur die 118 Vlamingen voor miljoenen euro heeft opgelicht. De man spiegelde zijn welgestelde klanten hoge winsten voor, maar kon die beloftes niet nakomen.

Officieel was de zaak van de man gevestigd in Londen, maar in de praktijk werkte hij vanuit een kantoor in Mechelen. De man was lange tijd werkloos geweest en had ook een tijdje gewerkt als kelner voor hij besloot een zaak op te starten als zelfverklaarde beursspecialist.

Hij overtuigde zijn klanten, daarbij onder meer dokters, advocaten en notarissen, om grote sommen geld bij hem te beleggen. "De man speculeerde op de wisselkoersen tussen de verschillende munteenheden. Hij beloofde daarbij een bijzonder grote winstmarge van 2,5 procent per maand. Hij kon zich daar uiteindelijk niet aan houden, bracht zichzelf in de problemen en kon zijn klanten niet meer terugbetalen", verduidelijkt parketwoordvoerster Erika Colpin.

Het parket heeft de fraudeur aangehouden. De gedupeerden hopen een deel van hun verloren geld te kunnen recupereren. Sommigen zagen honderdduizenden euro in rook opgaan.