Grote vraag naar jobstudenten deze zomer

De uitzendkantoren krijgen een pak meer aanbiedingen voor jobstudenten dan vorig jaar. Dat schrijft de krant Gazet van Antwerpen. Randstad spreekt van vijftig procent meer jobstudenten bij sommige bedrijven deze zomer. De verklaring ligt bij de opnieuw goed draaiende economie, zo luidt het.

Bij interimkantoor Manpower luidt het dat bedrijven dit jaar opvallend veel ruimte hebben voor extra werkkrachten. "Tegenover de zomer van 2010 zien we een stijging met twintig procent", zegt Tom Van Geystelen. "En nog niet alle aanvragen zijn binnen, waardoor dit percentage nog kan oplopen."

Randstad spreekt zelfs van vijftig procent meer jobstudenten bij sommige bedrijven. "Tijdens de paasvakantie zagen we al een stijging met veertig procent ten opzichte van 2009. We verwachten dat die trend zich zal doorzetten tijdens de zomervakantie."

De stijging is vrij algemeen: in de industrie, de logistiek, de grote distributiebedrijven en de horeca. De verklaring voor de sterke groei is volgens Manpower de goed draaiende economie. "Bovendien", voegt Jan Denys van Randstad toe, "studenten zijn goedkoop en flexibel".

Meest gelezen