Rokende scholier oorzaak van brand in Bokrijk

De brand van vrijdag in een huisje van het openluchtmuseum in Bokrijk is veroorzaakt door de brandende sigaret van een 15-jarige scholier. Het rieten dak van een schaapstal raakte beschadigd.

Gisterenmiddag brak er brand uit in een hoeve. Een bezoeker merkte de rook op en waarschuwde een medewerker van het domein. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat een deel van het dak afbrandde. Er zal een nieuw dak op de schuur gelegd moeten worden. De voorbije nacht werd er extra toezicht gehouden.

De politie van Genk startte meteen een onderzoek naar de brand en verhoorde een aantal scholieren. De 15-jarige jongen uit Boortmeerbeek maakte deel uit van een school uit Keerbergen. "De jongen had een brandende sigaret tegen het rieten dak gehouden. Na verhoor mocht hij beschikken. Zijn ouders zijn hem in Genk komen afhalen. Wegens zijn minderjarigheid kan de schade verhaald worden op de familiale of brandverzekering van de ouders", aldus politiewoordvoerster Rita Ubachs.