Vuur in Sint-Gillis-Waas flakkert weer op

In Sint-Gillis-Waas is het vuur heropgeflakkerd van de zware brand die woensdag een handelszaak en een aantal omliggende woningen in de as legde. De brandweer moest opnieuw uitrukken. Uit onderzoek blijkt intussen dat de brand werd veroorzaakt door een oververhitte spaarlamp.

Op verschillende plaatsen is er opnieuw vuur beginnen te smeulen. De brandweer kwam ter plaatse om te blussen. De brand veroorzaakte enkele dagen geleden een zware ravage. Een honderdtal mensen moest worden geëvacueerd.

Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige die door het parket van Dendermonde werd aangesteld blijkt intussen dat een oververhitte spaarlamp de brand heeft veroorzaakt. De branddeskundige kon pas gisteren met zijn onderzoek starten omdat het gebouw van de firma in sanitair eerst gestut moest worden door de brandweer.

De brand blijkt begonnen te zijn op de eerste verdieping van de loods, waar de stock lag van de firma. Vermoedelijk is een spaarlamp stuk gegaan bij het ophalen van goederen. De lamp brandde niet meer, maar stond nog wel onder stroom waardoor ze oververhitte.