Zeven op de tien caravans zijn niet in orde

Bij een gratis vrijwillige weegactie vandaag bleken zeven op de tien caravans niet in orde. In totaal zijn in samenwerking met vijf officiële keuringscentra, honderdvijftig caravans en honderd kampeerauto's gecontroleerd. Bij de campers waren er drie op de tien niet in orde.
Archieffoto

De weging werd georganiseerd door de toeristische organisatie Pasar. "Zeven op tien caravans waren wettelijk niet in orde", zegt Willem Boon, stafmedewerker van Pasar. "Het grootste deel had een te grote druk op de trekhaak. Sommige caravans hadden niet de benodigde spiegels, andere waren overladen."

Die cijfers zijn opvallend omdat de meerderheid van de eigenaars lid was van Pasar, en dus al goed geïnformeerd was en zelf vrijwillig naar de weging kwam.

Bij de mobilhomes was maar drie op de tien wettelijk niet in orde. Een deel had problemen met de banden, het andere deel was overladen.