Opnieuw rellen tussen kopten en moslims in Egypte

In de Egyptische hoofdstad Caïro zijn zeker 65 mensen gewond geraakt bij rellen tussen koptische christenen en moslims. De kopten hielden een protestactie voor het gebouw van de staatstelevisie. De laatste weken lopen de spanningen tussen beide groepen hoog op.

Het groepje kopten protesteerde tegen het geweld van radicale moslims tegen christenen. Het kwam tot rellen met een groep moslims die met stenen en molotovcocktails naar de demonstranten gooiden. De politie kwam tussenbeide en gebruikte traangas. Zeker 65 mensen raakten gewond, 2 zijn in kritieke toestand. De politie pakte minstens 15 relschoppers op.

Bij het religieuze geweld zijn de afgelopen week al 15 mensen omgekomen. Ook werd een kerk in brand gestoken door een groepje conservatieve moslims. Zo'n 6 tot 10 procent van de 80 miljoen Egyptenaren volgen de koptische kerk. Het is de belangrijkste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten.