"Gegevens zwarte dozen Airbus zijn leesbaar"

Alle vluchtgegevens van vlucht AF447 Rio-Parijs kunnen worden gelezen. Dat meldt het Franse onderzoeksteam dat de ramp met de twee jaar geleden neergestorte Airbus A330 van Air France onderzoekt. Op 1 juni 2009 stortte het vliegtuig neer in de Atlantische Oceaan.

Bij het ongeluk kwamen alle 228 inzittenden van het vliegtuig om het leven. Over de oorzaak van het ongeluk bestaat tot op heden geen duidelijkheid: omdat het toestel in de diepe oceaan neerstortte, bleek het onmogelijk om alle wrakstukken te lokaliseren. Pas begin deze maand konden de twee zwarte dozen worden geborgen.

Nu blijkt dat alle vluchtgegevens van de twee vluchtdatarecorders kunnen worden gelezen, zullen de onderzoekers misschien de oorzaak van de crash kunnen achterhalen. De onderzoekers verwachten wel dat het nog maanden zal duren om alle verzamelde gegevens te analyseren.