“I want you! I want to (biep) you!”

Het grappigste moment tijdens het recente Eurovisie Songfestival was ongetwijfeld de directe aanpak van de Deense leadzanger van "A Friend in London". Nadat de bevallige Mandy Huydts, die de punten voor Nederland mocht voorlezen, twaalf punten aan Denemarken gegeven had, riep zanger Tim Schou, recht in de camera: "I want you! I want to fuck you!". Voor een familieprogramma kon dit wel tellen.

Zelfs de VRT-presentatoren Sven Pichal en André Vermeulen reageerden verbaasd: "Heb je dat gehoord? Dat zullen we niet herhalen." Toen enkele landen later Denemarken opnieuw twaalf punten kreeg -dit keer van IJsland- reageerde Schou duidelijk beschaafder met “I love you (mum)”. Het viel ook Pichal op: "Nu is het gewoon "I love you" geworden." Waar Vermeulen aan toevoegde : "Op de vingers getikt waarschijnlijk. Of ergens anders op."

Op diverse internetfora en op Twitter werd de uitspraak van de Deense leadzanger al snel uitvoerig besproken. Vaak begonnen de opmerkingen met: "Heb ik dat wel goed gehoord?". Op sommige tweets was zelfs te lezen dat Denemarken om dergelijke vulgariteit misschien beter volgend jaar gediskwalificeerd zou worden. "Het is nu eenmaal een familieprogramma, waar ook kinderen naar kijken", klonk het. In de VS hebben ze jaren geleden al komaf met dit probleem gemaakt door live-uitzendingen iets later uit te zenden, waardoor er nog "gecorrigeerd" kan worden.

Voor de Britse krant The Telegraph was de reactie van de Deense deelnemer dan weer "een van de meer prettige momenten van de avond, toen de zanger met het piekjeshaar, wellicht zichzelf getrakteerd op de gratis drankjes die ter beschikking waren, heel werelds omschreef wat hij met de puntengeefster wilde doen."

Het filmpje, dat intussen ook al op YouTube druk wordt bekeken, zal de komende jaren nog regelmatig opduiken, wanneer de rubriek "Grappig op het Songfestival" moet worden ingevuld.