"Klerelijer" laat niet met zich sollen

Op de openbare weg een interview doen is natuurlijk om problemen vragen. Toch vond de Nederlandse regionale tv-zender AT5 het vorige week nodig om zangeres Glennis Grace herinneringen te laten ophalen in de Jordaan, Amsterdam, in het midden van een zijweg. Toen een autobestuurder haar bijna omverreed, omdat hij die zijweg wilde inrijden, riep Grace woedend naar hem: "Zo doen we dat! Klerelijer!". De autobestuurder liet het daar niet bij en stapte uit zijn wagen.

De man kwam dreigend op de zangeres afgelopen, die hem onmiddellijk afsnauwde met: "Je rijdt me bijna van mijn sokken". Maar de chauffeur foeterde : "Je staat hier midden op de weg, wees blij dat ik rem! Maar klerelijer? Ik beuk je het ziekenhuis in." Grace liet zich helemaal niet imponeren en foeterde terug: “Doe maar. Ik ben helemaal niet bang hoor. Dat zou ik niet doen als ik jou was”. De interviewer voegde er nog aan toe: "Wat een aso." ("aso" is afkorting voor asociale persoon, nvdr.)

"Al staat de boogieman voor me"

Aanvankelijk dacht de 32-jarige zangeres eraan om aangifte doen bij de politie, zo liet ze via Twitter weten: "Wat moet moet! Wat een dag zeg! Rare mensen maar dan kennen ze mij niet ! Morgen aangifte doen van bedreiging!" Uiteindelijk heeft ze dat toch niet gedaan, ze zou alleen maar advies bij de politie ingewonnen hebben, aldus de Nederlandse krant De Telegraaf.

Diverse tweets bewonderden haar kalmte toen de man op haar afstapte. Daarop antwoordde ze met: "Ik ben niet bang, al staat de boogieman voor me." Al besefte ze achteraf ook dat het anders had kunnen aflopen: "Heb het net teruggezien, het filmpje, en ben best geschrokken nu."

Glennis Grace had onlangs nog een hit in Nederland met "Afscheid" (het nummer bereikte de hoogste positie in de hitparade en behaalde goud). Bij ons is ze vooral bekend als deelneemster aan het Eurovisie Songfestival in 2005. Ze sneuvelde toen in de halve finales met "My impossible dream", maar kreeg wel 12 punten van België.

Het “koelbloedige” optreden van Glennis Grace kunt u hier bekijken.