"Tree of life" krijgt boegeroep en applaus

De première van "The tree of life" op het filmfestival van Cannes is geen onverdeeld succes geworden. Een deel van de kijkers onthaalde de film op boegeroep, anderen gaven een ovatie.

De film is slechts de 5e film in de 40-jarige carrière van regisseur Terrence Malick en de verwachtingen waren dan ook hoog. Maar het drama over de herinneringen van een man (Sean Penn) aan zijn soms liefdevolle, soms brutale vader (Brad Pitt) kon dus niet iedereen overtuigen.

Malick zelf verdween na de vertoning als een dief in de nacht. Hij heeft nooit graag in de belangstelling gestaan. Achteraf stuurde hij hoofdrolspelers Brad Pitt en Jessica Chastain en zijn producers naar de persconferentie.

"Ik heb nooit begrepen waarom mensen die iets maken in onze sector daarna ook nog hun werk moeten verkopen", zei Pitt daarover. "Hij wil zich vooral bezighouden met het maken van films, niet met de verkoop."

De organisatoren van het filmfestival in Cannes hadden eigenlijk gehoopt dat de film vorig jaar al in première kon gaan, maar toen was die nog niet af. Dat Malick lang werkt aan films is geen uitzondering. "The thin red line" uit 1998 ging dat jaar lopen met de Gouden Beer in Berlijn. "The new world" uit 2005 kreeg een Oscarnominatie.

Meest gelezen