Arabische lente nefast voor reissector

De Arabische lente laat zich voelen bij de Belgische touroperators. Volgens de ABTO, de vereniging van touroperators, waren er eind april 2,9 procent minder reservaties binnen voor het zomerseizoen dan vorig jaar.
Volksprotesten, zoals hier in de Egypte, laten zich voelen bij de reissector.

Voor deze zomer zijn er 40 procent minder boekingen voor Tunesië. Jordanië en Egypte zijn een kwart minder populair. Opvallend is dat ook landen die niet in de greep zijn van revoluties in de klappen delen. Zo is ook Turkije stukken minder populair dit jaar.

Volgens de ABTO neemt de klant een afwachtende houding aan. “De Arabische omwenteling voedt de onzekerheid”, aldus Claude Pérignon van de ABTO. Daarnaast speelt volgens de organisatie het mooie weer in ons land de sector parten.

De Zuid-Europese bestemmingen zitten wel in de lift. Vooral Griekenland en Spanje scoren uitzonderlijk goed dit jaar.