Attractie Scad Diving stopt na ongeluk

Attractiebedrijf Benji Fun uit Zonhoven stopt met de attractie Scad Diving nadat een 15-jarig meisje uit Moorslede gewond was geraakt op de attractie. Het meisje had zeven ruggenwervels gebroken en is als bij wonder niet verlamd geraakt.

Bij scad diving maken de deelnemers een vrije val van 50 meter, waarbij ze worden opgevangen in een net 20 meter lager. Het meisje had een schriftelijke toelating van haar ouders voor de sprong.

Bedrijfsleider van Benji Fun Stefan Kerkhofs begrijpt niet wat er is misgelopen tijdens de sprong, maar zegt "zijn verantwoordelijkheid niet te willen ontlopen". "We hebben een heel onderzoek ingesteld wat er mis zou kunnen gegaan zijn die bewuste vrijdag. Ik blijf erbij dat het toestel in zijn originaliteit functioneerde zoals het hoorde. Ik heb de oorzaak niet kunnen achterhalen, maar ik wil een herhaling van het incident vermijden omdat het mij niet waard is dit nog een keer mee te maken."

Meest gelezen