Donald Trump is geen kandidaat-president

De ultraconservatieve miljardair en ster van de "reality tv" Donald Trump heeft vandaag gezegd dat hij niet zal meedingen naar de Republikeinse kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van november 2012.

"Ik ben nog niet klaar om de private sector te verlaten", zei Trump, geciteerd door nieuwszender CNN en de krant USA Today.

Dat hij geen kandidaat is, zal Trump niet verhinderen om zijn mening te blijven ventileren "over belangrijke kwesties in verband met de economie en het buitenlands beleid". Trump was de laatste dagen een van de boegbeelden van de "birthers", mensen die beweren dat het presidentschap van Barack Obama illegaal is omdat hij niet in de VS geboren zou zijn. 

Wekenlang was gespeculeerd over een kandidatuur van Trump, die als een ernstige kanshebber gezien werd wegens het "zwakke" niveau van de mogelijke Republikeinse uitdagers van de Democraat Obama.

Meest gelezen