Matthias Schoenaerts in Amerikaanse "Loft"

De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts krijgt een hoofdrol in de Amerikaanse versie van "Loft". Dat meldt het weekblad Humo en is bevestigd door zijn agent Ken Lambrechts. Schoenaerts zal Filip spelen, dezelfde rol die hij ook in de Vlaamse versie van de film vertolkte.

Regisseur Erik Van Looy stelde Schoenaerts zelf aan de Amerikanen voor.  "Ik heb "Rundskop" gezien: als iemand Sint-Truidens kan leren, ga ik ervan uit dat hij het Engels zeker de baas zal kunnen. En hij is een steengoeie acteur. Dus ik dacht: ik neem een tape mee naar de auditie", verduidelijkt Van Looy in Humo.

Schoenaerts zelf bereidt zich ondertussen al ijverig voor op de trip naar Amerika. "Ik ben al bezig met mijn tekst, loop thuis door mijn living luidop in mijn eentje te spelen. Dan neem ik mijn Amerikaans op, om te zien wat het geeft en of ik klanken kan ontdekken waarvan ik denk: daar heb ik nog werk aan", zegt de acteur.

Ook Nicolas Karakatsanis, de cameraman van "Rundskop" waar Schoenaerts eerder al mee samenwerkte, zal er bij zijn op de Amerikaanse set van "Loft".

Grote namen

Eerder werd al bevestigd dat Wentworth Miller ("Prison break"), Eric Stonestreet ("Modern family"), Patrick Wilson ("A-team"-remake) en James Marsden ("X-men") een rol krijgen toebedeeld.

Erik Van Looy neemt vanaf 6 juni de regie van de Amerikaanse remake van de meest succesvolle Vlaamse film ooit voor zijn rekening. Daarvoor krijgt hij met Schoenaerts een van zijn originele acteurs aan zijn zijde.

Mathias Schoenaerts was bij ons naast in "Loft" onder meer ook in "Rundskop", "My queen Karo" en "Linkeroever" op het  witte doek te zien.