Mega Mindy schiet Johan Museeuw te hulp

Johan Museeuw is binnenkort te zien in een aflevering van de populaire Ketnetreeks "Mega Mindy". Hij speelt er Willy Vitesse, een kampioen die net een punt heeft gezet achter zijn wielercarrière.

In de aflevering krijgt Museeuws personage een gouden fiets en een eigen fietsroute. Maar wanneer de fiets wordt gestolen door twee boeven moeten Mega Mindy en Toby in actie komen. Zij moeten de fiets absoluut terugvinden voor de inwijding van de nieuwe fietsroute.

"Het was super om in een populaire kinderreeks te mogen meespelen", zegt Museeuw. "Acteur Louis Talpe is een groot wielerliefhebber, dus hebben we heel wat kunnen praten tussen de opnames in. Het was super, zeker omdat ik de rol van profwielrenner had, een beroep dat ik zo lang en zo graag ook in het echt heb uitgeoefend."

In het echt was het afscheid van Museeuw aan de wielersport niet zo rooskleurig. Hij werd in verband gebracht met doping en gaf enkele jaren na zijn laatste wedstrijd toe dat hij van de verboden potjes had gesmuld.