Ministers keuren steun aan Portugal goed

De ministers van Financiën van de eurozone hebben het steunpakket voor Portugal formeel goedgekeurd. Portugal krijgt de komende drie jaar 78 miljard euro aan steun, twee derde komt van Europa, de rest van het Internationaal Monetair Fonds.
De Portugese minister van Financiën Fernando Teixeira dos Santos op de vergadering.

Nadien zou Portugal zich opnieuw op de kapitaalmarkten moeten kunnen herfinancieren.

De hulp is gekoppeld aan strenge voorwaarden, onder meer een sanering van de overheidsfinanciën, een hervorming van de economie en een versterking van de banksector.

Portugal is het derde land dat steun krijgt, na Griekenland en Ierland. De ontslagnemende regering van premier José Socrates vroeg vijf weken geleden de noodhulp aan. Op 5 juni vinden vervroegde parlementsverkiezingen plaats in het land.

Meest gelezen