Speeltuin verboden na 21.30 uur in Ternat

Wie in Ternat 's avonds na 21.30 uur nog rondhangt op een openbare speeltuin, kan daar vanaf nu een boete voor krijgen. Dat is een van de nieuwe overlastboetes die de gemeente Ternat aan haar reglement toevoegt. Zo riskeer je ook een boete als je huisnummer ontbreekt of als je met een quad of motor door de veldwegen rijdt.

Burgemeester Ronald Parys (LVB) beklemtoont dat de nieuwe boetes nodig zijn om de gemeente leefbaar te houden.

"Het is gewoon preventief. Wij pikken daar niet in op bepaalde incidenten of wij willen de mensen zeker niet harder treffen dan in het verleden. Wij werken gewoon gestructureerd en proberen op die manier de overlast in een gemeente tot het minimum te beperken. Ik denk dat dat de wens is van elke burger, dat hij rustig in zijn gemeente kan leven zonder te veel overlast."