73-jarige fietsendief opgepakt in Leuven

In Leuven is een 73-jarige fietsendief opgepakt. De politie kwam de man toevallig op het spoor nadat buren hadden geklaagd over geurhinder uit zijn tuin. In die tuin werden 29 gestolen fietsen aangetroffen.

In de tuin van de man lagen zakken vol lege blikjes opgestapeld. Die verkocht hij naar eigen zeggen als oud ijzer. Hetzelfde gold, volgens de bejaarde, voor de 29 fietsen die in de tuin stonden. Die had hij van kennissen gekregen, zo vertelde hij aan de wijkagent.

De agent vertrouwde het verhaal echter niet en kon van drie fietsen het graveernummer noteren. Bij controle bleek dat ze als gestolen waren opgegeven. Hiermee geconfronteerd beweerde de bejaarde man eerst dat hij een van de fietsen voor 5 euro had gekocht en dat de anderen af en toe aan zijn deur werden achtergelaten.

Uiteindelijk bekende de zeventiger dat hij regelmatig fietsen stal en meenam naar huis om ze later als oud ijzer te verkopen. Dat zou hij al zowat twee jaar lang doen en dan voornamelijk op de Tiensesteenweg, in de Bierbeekstraat, op de Schreursvest en de Martelarenlaan.

Volgens zijn verklaring had hij het extra geld nodig om rond te komen. De man zal zich later naar alle waarschijnlijkheid voor de rechter moeten verantwoorden.